Zapowiedzi

Dyskusje ogólne

Moderatorzy: Pottero, h43m

Re: Zapowiedzi

Postprzez Grabiarz » So maja 22, 2010 6:28 pm

Bida z nędzą, zobaczy się to Shiki. Niby nic ciekawego, ale jak zobaczyłem, że to adaptacji mangi, do której rysunki robił Ryu Fujisaki to na pewno się skuszę. Bardzo lubię kreskę tego autora ( trzeba przyznać, że ma fantazję)
No i to El baile della muerte też koniecznie, choć ani mnie ten rozdział nie zachwycił, ani też nie przepadam za Robertą.
MAL
Obrazek
Przegrał życie, kto nie ma Gintamy na liście.
Grabiarz

Postprzez Nanalu » So maja 22, 2010 10:41 pm

a ja muszę to wszystko poważnie przemyśleć...
na tym plakaciku są tylko serie TV, jak będzie jakiś bardziej konkretny, to go tu postaram się wrzucić. czemu kiedy mam mnóstwo czasu lato okazuje się zwykle martwym dla mnie sezonem... ;(
Nanalu

Postprzez Ximinez » So maja 22, 2010 11:45 pm

Przy obecnych 10+ tytułach, które śledzę zapowiada się naprawdę biednie. Moją uwagę przykuły do tej pory Highschool of the Dead, Occult Gaukin, Shiki i Amagami SS (a raczej włosy Kaoru :D). Pozostaje mieć nadzieję, że coś z ciekawszych obecnych tytułów jeszcze będzie nadawane a całość urozmaici w końcu jakieś OVA (Black Rock Shooter, Mardock Scramble). Czekam całą wieczność na nowego Hellsinga i Gundama UC :/
Ximinez

Postprzez xenomic » N maja 23, 2010 10:19 pm

O Mamo !!! A kto do tego zajawki będzie pisać ? W marcu była bida z nędzą, ale na lipiec zapowiada się kompletna beznadzieja :-o
"Un peu de bleu, tu te prends pour un chat, comme un jour de la vie."
xenomic

Postprzez Tassadar » N maja 23, 2010 11:28 pm

xenomic napisał(a):A kto do tego zajawki będzie pisać ?

A jak mylisz? :-D
Tassadar
Współpracownik

Postprzez anti » Pn maja 24, 2010 11:59 am

Ximinez na hellsinga to chyba wszyscy czekają :) Jak sie pokarze to bedzie co oglądać :-P
Kyo wie może prawdziwa wolność... to mieć miejsce do którego mozna wrócić...
anti

Postprzez Tassadar » Pn maja 24, 2010 8:55 pm

Rzeczywiście, ta seria OVA karze się (i widza przy okazji) już od samego początku :-P

A tak serio, to na Ultimate już jakoś nie czekam. Wstrzymałem na 5 odcinku i na razie mnie specjalnie nie ciągnie. Ta przesada, kicz i szaleństwo jednak lepiej wychodziły w mandze. Wersja animowana jest zbyt ostentacyjna i przesadzona, niestety nie w dobrą stronę - jak dla mnie przeniesienie klimatu nie do końca się udało.
Tassadar
Współpracownik

Postprzez sketch » Wt cze 15, 2010 3:58 pm

Olaboga... jaka marność i to na wakacje. Może dobrze, będzie czas by jakoś edukacją się zająć, a nie anime oglądać :-D W końcu będę mogła nadrobić parę tytułów.
Na nieszczęście skończą się też te dobrocie, które teraz lecą, a które bardzo lubię.
MyAnimeList- jak wszyscy to i babcia ^_~
sketch

Postprzez Tassadar » N sie 22, 2010 9:35 pm

Nie wiem czy ktoś zapoznawał się już z zapowiedziami na jesień, ale w ramach przygotowania rozpiski zajawek poczyniłem już te kroki i słabo mi się zrobiło. Druga cześć "Tegami Bachi" i "Arakawa Under the Bridge" zapowiadają się jeszcze interesująco, ale reszta? Wysyp komedyjek obyczajowo-romansowych, coś tam o wielkich robotach i w zasadzie tyle :| Oczywiście nie wykluczam, że coś zaskoczy pozytywnie, ale sam jakoś w to nie wierzę.
Tassadar
Współpracownik

Postprzez Grabiarz » N sie 22, 2010 10:13 pm

A Bakuman? Ekranizacja megapopularnej mangi twórców Death Note'a, jak dla mnie nr 1 tej jesieni. Poza tym jeszcze Kuragehime, z dwóch powodów. Po pierwsze jest to josei, a josei uważam za najlepszy gatunek anime. Po drugie, reżyseruje Omori, czyli specjalista od udanych adaptacji. Same arty też wyglądają ciekawie. No i jeszcze Iron-man, zobaczymy co z tego wyniknie, ale tu się nie nastawiam zbytnio.

Moim zdaniem z całego roku jesień zapowiada się najciekawiej, Zwłaszcza po letniej suszy, podczas której śledzę tylko Siki i Kocią Jedną Kupę. :-P
MAL
Obrazek
Grabiarz

Postprzez Tassadar » N sie 22, 2010 10:18 pm

Bakuman to niestety wielka niewiadoma, przynajmniej dla mnie i dlatego wolę się na ten tytuł nie napalać. To, że na podstawie popularnej mangi twórców DN, wcale nie znaczy że będzie dobre. W końcu popularność może wynikać właśnie z osób twórców. Kuragehime podobnie. Typowe obyczajówki to ryzykowna sprawa, a to drugie jeszcze w sumie raczej dla żeńskiej części widowni, nie wiem na ile się dam przekonać. Iron-man rzeczywiście ma potencjał, ale traktowałbym to raczej jako kolejną ciekawostkę po Batmanie.

Moim zdaniem z całego roku jesień zapowiada się najciekawiej, Zwłaszcza po letniej suszy, podczas której śledzę tylko Siki i Kocią Jedną Kupę. :-P

Nie oglądasz HotD? A kysz! Przepadnij! :grin: Absolutnie tytuł sezonu i obok Durarary może i roku.
Tassadar
Współpracownik

Postprzez Ximinez » N sie 22, 2010 10:23 pm

Tassadar napisał(a):Nie oglądasz HotD? A kysz! Przepadnij! :grin: Absolutnie tytuł sezonu i obok Durarary może i roku.

Z odcinka na odcinek pnie się coraz wyżej w moim rankingu 'serii życia' :-D

Są już jakieś graficzne zestawienia tytułów albo stronka/forum z listą co by trailerów poszukać? Jestem leniwy i nie chcę mi się jeszcze za tym googlować :P
Ximinez

Postprzez Wolverine » N sie 22, 2010 10:31 pm

Proszę bardzo:
Obrazek
Wolverine

Postprzez Grabiarz » N sie 22, 2010 10:42 pm

HotD jest dla mnie zbyt ambitne, ja pragnę czegoś mniej niż żywych trupów i skaczących piersi xD
A jeszcze co do Bakumana, sporo ludzi śledzi go na bieżąco i manga zbiera raczej pozytywne opinie. Zgodzę się, że same nazwiska twórców dały mu lepszy start, ale chyba dobrze się ten tytuł prowadzi :)
No i czekam na mrocznego Letter Bee, bo manga już dawno straciła swój dobroduszny klimacik.
MAL
Obrazek
Grabiarz

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje ogólne